Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

"Το μέλλον των δασών''Τη Πέμπτη 14/04/11 πραγματοποιήθηκε στο ΓΕ.Λ Ανδραβίδας, παρουσίαση του προγράμματος του WWF Ελλάς «Το μέλλον των δασών», από τη Δεδάκη Μαρία , μέλος της ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης και το παρακολούθησαν τα μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Λυκείου.
Το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή στις αρχές του 2008 και αποσκοπεί στην προστασία των ελληνικών δασών και στην αποκατάσταση των πληγεισών από τις πυρκαγιές περιοχών. Συγχρηματοδοτείται από τα Κοινωφελή Ιδρύματα Ι.Σ. Λάτση, Α.Γ. Λεβέντη, Μποδοσάκη καθώς και από τις εισφορές των υποστηρικτών της οργάνωσης και συνδυάζει δράσεις έρευνας που αποσκοπούν στη δημιουργία γνώσης και την παραγωγή δεδομένων, διαμόρφωσης προτάσεων δασικής πολιτικής, με σκοπό την πολιτική διαβούλευση και πρωτοβουλίες ενδυνάμωσης της κοινωνίας των πολιτών μέσα από την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα παιχνίδι, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο προετοίμασε τους μαθητές και ήταν αφορμή για τη συζήτηση που ακολούθησε.
Οι μαθητές συζήτησαν με την κ. Δεδάκη για το σοβαρό ζήτημα της αντιμετώπισης των ουσιαστικών αιτιών της υποβάθμισης των δασών και παρακολούθησαν ένα 15λεπτο ντοκιμαντέρ του WWF Ελλάς για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία.
Στη συνέχεια, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, ανέλαβε η καθεμία να ετοιμάσει κάτι σχετικό με το θέμα που συζητήθηκε. Η μία από τις ομάδες έφτιαξε μία αφίσα με στόχο να ευαισθητοποιήσει τη τοπική κοινωνία για το θέμα των πυρκαγιών, η δεύτερη παρουσίασε ένα 5λεπτο θεατρικό δρώμενο σχετικό με την υιοθέτηση σωστών περιβαλλοντικών πρακτικών και η τρίτη ομάδα ανέλαβε να παίξει το ρόλο των δημοσιογράφων για το περιβάλλον.
Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το πρόγραμμα και φάνηκαν διατεθειμένοι να αναλάβουν ενεργό ρόλο για τη προστασία του περιβάλλοντος, έστω και με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτουν.

Περισσότερες φωτογραφίες από την παρουσίαση υπάρχουν εδώ.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Πατρίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου